25. 04. 2020.

Izolacija

Ovako, u svoja četiri zida, odlučih i ja da napišem nešto. Sada je 20h, najljepši dio dana, ni dan, ni noć. Izašla bih u prirodu da posmatram nebo i da se divim najljepšim bojama, ali znate, ima jedan problem. Izolacija.

Pandemija je zavladala svijetom i svi smo zatvoreni u svojim kućama zbog sigurnosti svih nas. Dosadno nam je, jedemo 10 puta na dan, nonstop smo na našim telefonima, smaramo i sebe i svoje prijatelje na društvenim mrežama... Ali, samo malo. Pa nije sve tako crno! Ako pogledam ovu situaciju iz drugog ugla, napokon imamo priliku da radimo sve ono za što do sada nismo imali vremena. Napokon se ne možemo izvlačiti na rečenicu "Nisam stigao/la". Zamislite, roditelji ostaju svaki dan kući, ni jedno ni drugo ne rade. Brat ili sestra ostaju s vama i iako niste isti razred vi ste ovaj put "zajedno u školi". Vaša kuća poslije toliko vremena miriše onom porodičnom toplinom. Jeste, dosadno nam je. Ali zašto sami sebi ne pomognemo da nam ne bude dosadno? Postoji toliko stvari koje možemo raditi i na taj način ispuniti sebe i svoj dan. Čitanje, pjevanje, plesanje, pisanje, crtanje, kuhanje, slušanje muzike, sviranje, treniranje, druženje sa svojom porodicom, društvene igre, učenje novih stvari, izražavanje hobija i smišljanje novih hobija...
Toliko je toga što može da ispuni dan. Kažu:" Kako zračiš, tako privlačiš." Zato budimo pozitivni i očekujmo pozitivno. Ostanite sigurni u vašim domovima i uljepšajte svoj u život u ovoj izolaciji. Pored svih aktivnosti koje možete da radite, postoji i ovaj blog koji je namijenjen baš za to. Pomoć svima nama kada nam ovo sve dosadi. Dosadni dio dana  pretvorite u jednu pročitanu priču s bloga "Gledajući beskonačnost".
Ostanite zdravi, veseli i bezbijedni. Svi trebamo biti jedni uz druge, podrška jedni drugima u ovom čudnom vremenu koje nas zadesilo. I zato... Ti, baš ti, koji čitaš ovo, ne brini, uz tebe smo!


Autor:
Amina Ortaš

Nema komentara:

Objavi komentar